Helsestasjon for ungdom er åpent og vi inviterer til babytreff

Helsestasjon for ungdom er åpent igjen alle tirsdager med lege tilstede, mer info her. 
Helsestasjonen inviterer også til babytreff nå framover, tid og sted ser du her.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Tverrfaglig team for skolene

Tverrfaglig team i skolene er et helsetilbud til skolebarn i kommunen for å bistå lærere og foreldre med barn i skolealder til å styrke positiv utvikling hos barn og unge.

Tverrfaglig team har to roller:

  1. Rådgiver: Teamet kan brukes som rådgiver anonymt (hvilke kartlegginger bør skolen gjøre, bør saken meldes inn, hvilke tiltak finnes og hvilke tiltak bør skolen gjennomføre). Dette er rådgivning om anonymiserte barn eller generelle problemstillinger som skolen har.
  2. Hjelper: Teamet kan brukes “som et tiltak”, at skolen henviser barnet til teamet og at et eller flere medlemmer i teamet da kan aktivt være med på å planlegge tiltak, gi veiledning til gjennomføring og være med på å evaluere tiltak. Hvis barnet skal henvises til teamet, så skal foreldre være med i arbeidet. Teamet kan også hjelpe til med henvisning til spesialisthelsetjenesten hvis det er nødvendig.

Hvorfor et tverrfaglig team?

For å oppdage vansker tidlig hos barn i skolealder slik at skjevutvikling kan forebygges. For å forbedre interne samarbeidsrutiner mellom skolene og kommunens hjelpetjenester

Hvordan jobber teamet?

En gang i måneden har teamet møte med hver skole i kommunen. I disse møtene har vi tydelig skille mellom rådgivende funksjon (rådgiving om anonymiserte barn eller generelle problemstillinger) og den hjelpende funksjonen hvor barnet er henvist til teamet. Foreldre kan også ta kontakt med teamet og drøfte problemstillinger knyttet til skolen/sitt barn.

Hva kan teamet brukes til?

Drøfte enkeltsaker anonymt (f.eks begynnende skjevutvikling, mistrivsel i skolen, endret atferd, sorg, vansker med tilpasning, tiltak som kan settes inn).Drøfte generelle problemstillinger (f.eks hvordan jobbe med mobbing, hvordan styrke selvtillit hos barn o.l).

Invitere foreldre med i teamet for å drøfte et bestemt barn, enten at skolen inviterer foreldre med, eller at foreldre selv tar kontakt med teamet og sier at de ønsker å drøfte sitt barn med fagpersoner.

Teamet tilbyr undervisninger/kurs til skoleansatte.

Hvem er i teamet?

Teamet består av barnevernspedagog, helsesøster, spesialpedagog og psykolog, det vil si ansatte som jobber i helsestasjon, barnevern, PPT og psykologtjenesten i Kautokeino kommune.  Det er PPT som koordinerer teamet i forhold til skolene.